Merel Dames

Mijn naam is Merel Dames, ik ben 28 jaar. In 2009 heb ik een opleiding tot grafisch vormgever afgerond. Daarna heb ik in 2015 de studie autonome beeldende kunst voltooid. Naast mijn grafische werk houd ik mij dan ook bezig met het maken audio/visuele kunst, deze werken vertoon ik in verschillende omgevingen zoals expositie ruimten, maar ook minder voor de hand liggende ruimten zoals binnen een zorginstelling.  De werken of impressies hiervan zijn te bekijken onder de knop Audio Visueel. Al meerdere jaren heb ik als grafisch vormgever gewerkt voor uiteenlopende bedrijven en projecten, zo heb ik meerdere huisstijlen, boeken, posters, flyers, folders en websites ontworpen. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met grafische uitingen voor shopper marketing, retail en branding, het maken van visuals, het ontwikkelen van concepten en het maken van voorstellen. De beeldende kunst en de grafische vormgeving verweven voor mij regelmatig zonder elkaar echt te raken maar op andere momenten zijn ze niet los van elkaar te zien. Ik ben een echt beeldmaker en de combinatie vormgeving en kunst is iets waar ik mij erg thuis in voel. Hieronder vind je een kleine greep uit projecten waar ik mij mee bezig heb gehouden of mij nog steeds mee bezig houd.

Alternatieve snoezelruimte Rijtven

Samen met Akke Houben maak ik audiovisuele kunstwerken. Door studio PUUR zijn wij gevraagd ons te buigen over het ontwikkelen van een alternatieve snoezelruimte op het Rijtven, een locatie van stichting Oro. Hierboven is het schetsvoorstel en de concept ontwikkeling te zien.

Boek: “Weven met Echo en Iris”

In nauwe samenwerking met weefster Marian Stubenitsky heb ik in 2014 met mijn familie geholpen bij de totstandkoming van dit unieke boek. Ik heb vooral de rol van vormgever, conceptontwikkelaar en adviseur op mij genomen. Inmiddels zijn er vele exemplaren verkocht en is er ook een Engelstalige versie op de markt.

 

Visuals Bataviastad

In mijn tijd als stagiaire bij East End Solutions hebben we voor Bataviastad verschillende touchpoints ontwikkeld. Om de klant een goed beeld te geven hoe dat eruit zou komen te zien hebben we daarvan visualsgemaakt. De ontwerpen zijn gerealiseerd in 2009.

Proefschrift omslag ontwerp

Omslag ontwerp voor het proefschrif van Egide Maassen.

Huisstijl Papiergaren

Opdrachtgever: Papiergaren

Jaar: 2014

Voor Papiergaren heb ik een huisstijl ontwikkeld. Van visite kaartje tot wikkel tot website.

Kunstwerk ontwerp Kentalis

Tijdens een onderwijsproject op school heb ik gewerkt aan een concept en schetsvoorstel voor een kunstwerk voor een school voor blinden en slechtziende kinderen. Ik heb een tunnel ontworpen in de vorm van het plein waar het kunstwerk geplaatst zou worden. Door aanraking van de tunnel aan de binnenkant worden gekleurde LEDs geactiveerd en geluiden getriggerd. Welke van hoog naar laag en links en rechts variëren.

 

Huisstijl Uitzicht Film

Opdrachtgever: Uitzicht Film, Roel Millenaar
Jaar 2014

Samen met Uitzicht Film heb ik gezocht naar een passende huisstijl. Na het maken van drie ontwerpschetsen zijn we tot dit gekomen. De huisstijl bestaat uit een logo, visistekaartje, briefpapier, sticker en een website. Uitzicht Film maakt filmproducties, veelal in de theater wereld en monteert TV-programma’s

Diverse posters

Door de jaren heen heb ik vele posters ontworpen. Voornamelijk voor exposities.

Rüttchen

Opdrachtgever: Rüttchen Occasions

Jaar: 2009

Als stagiaire bij East End Solutions, Amsterdam, heb ik geholpen met het verwezelijken van visuals voor Rüttchen Occasions.